CV – lärare

När du söker nytt jobb är CV:t kärnan, vilket medför att detta är en viktig punkt att lägga tid på. Har du ett tydligt och strukturerat CV under dina jobbsökningar kommer du garanterat sticka ut bland de sökande. Ett CV för lärare är inte någon större skillnad jämfört med andra yrken, utan det viktigaste är att ha de senaste anställningarna och utbildningarna överst.

FAQ - CV-skrivande

1. Hur långt bör ett CV vara?

En bra riktlinje är ca 1–2 sidor långt. Dock beror detta på hur mycket tidigare erfarenhet du har.

2. Radavstånd i CV?

Här är det beroende på hur mycket text/information du har nedskrivet, men en bra riktlinje är ca 1,0–1,5. Här får du kolla själv vad som blir snyggast.

3. Vilket typsnitt bör jag använda i CV?

Här bör du välja ett typsnitt som är lätt att läsa. Standard typsnitt är Calibri eller Veranda.

4. Hur viktig är en bild i CV?

Här väljer du själv om du vill ha det eller inte. En rekommendation är dock att ha en då detta ger rekryteraren en större bild av dig. Viktigt dock är att ta en seriös porträttbild.

5. Ska jag börja mitt CV på ett speciellt sätt?

Ett CV bör börja med en kort sammanfattning där du berättar om dig själv, dina intressen och erfarenheter. Försök i denna text få in din lärarerfarenhet och vad dina bästa egenskaper som lärare är.

6. Bör jag nämna något speciellt i ett CV?

Försök nämna något som kopplar ihop dig med det jobbet du söker. Exempelvis intressen eller tidigare kunskaper. Det är bra att nämna din lärarexamen, men försök inte prata för mycket om utbildningar, utan mer vad du gjort under din lärarkarrär och vad som gör dig unik.

personligt brev

Matcha CV:t med ett personligt brev

Ladda ner en mall för CV och personligt brev i samma design. För att bilda en helhet i dina ansökningshandlingar är det viktigt att ditt CV ska matcha med personligt brev.

Ladda ner CV här
Ladda ner personligt brev här